„Казанлък Волей“ сред първите 7 на неофициалното световно първенство в Италия

Огромен успех записа девическият волейболен тим на Казанлък в Италия, който завърши участието си в Международния турнир „Мемориал Корнакия“ със седмо място от общо 32 участващи отбора. Четири победи и две загуби имат момичетата на „Казанлък Волей“ в състезанието, което стартира от 14 април. Шампионките на България „Марица“ Пловдив останаха на 14-то място.

Съставът ни започна с успех – 2:1 над германския „Bаdеn Wurttemberg“ (25:23, 21:25, 25:17). В първия ден от турнира записа и още две победи с 3:0 – срещу португалския „Leixoes SC“ и италианския „US Cordenons“. Така, след 8 точки и трите спечелени мача в Група F ,“Казанлък Волей“ оглави класирането в групата.

С победа и загуба продължи вторият ден от надпреварата за момичетата от школата на Казанлък. В първия двубой започна „Казанлък Волей“ победи „Portogruaro“ с 3:0, а след това претърпя загуба от „Chions“ с 3:0.

Срещу португалския „Lusofona“, в спор за шесто-седмо място, тимът ни загуби с 3:2 и остана седми в надпреварата, която е неофициално световно първенство при девическите отбори до 19 години.

Състезанието е признато от Международната федерация за световно първенство за подрастващи до 19 г. В него участваха 32 девически тима и 24 юношески отбора. България бе представена от 5 отбора – 3 при момчетата („Черно море“, „Локомотив 1929“ София и „Хектор“ София) и 2 при момичетата („Марица“, „Казанлък Волей“). За втори път казанлъшкият тим участва, като година по-рано отборът ни се класира четвърти.

Веднага след последния съдийски сигнал, девическият тим на Казанлък се качи на автобуса обратно за родината, тъй като след ден се подновява първенството в женския шампионат. На 19 април казанлъчанки гостуват на „Марица“ в Пловдив за полуфиналните плейофи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram