Турнир „Севтополис“ събра елита при подрастващите в хвърлянията

Клубът по лека атлетика „Цветанка Христова“ организира за шести път Открит турнир по хвърляния „Севтополис“. Състезанието за юноши и девойки младша и старша възраст е извън спортния календар на Българската федерация по лека атлетика, но бе подкрепено финансово от Община Казанлък. Хвърлячи от различни възрастови групи имаха възможност да проверят формата си в началото на сезона.

За турнира на стадион „Севтополис“ пристигнаха състезатели от Сливен, Карнобат, Велико Търново, Плевен и Русе, а домакин бе казанлъшкият ЛК „Цветанка Христова“. Възпитаниците на треньорката Светла Миткова заслужено отново застанаха на почетната стълбичка. При юноши младша възраст Алекс Топалов бе най-резултатен на гюле с 13, 73 метра, което му отреди първо място в състезанието. Втори остана съотборникът му Калоян Жеков с 12,59 м., а трети е представителят на плевенския „Спартак“ Стефан Лалов. Последният оглави класирането на диск с 38,12 м., а Топалов и Жеков са със сребърен и бронзов медал.

Казанлъшки атлет поведе на копие в турнир „Севтополис“. Валентин Цветков победи в сектора на юноши старша възраст с резултат 57,80 метра, следван от Мирослав Тодоров от Плевен (45,22 м.) и Калоян Жеков – 38,90 метра.

Победителите получиха медали и предметни награди, осигурени от Община Казанлък, клуб „Цветанка Христова“ и спонсори.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram