Момчета до 15 години на ВК „Казанлък“ се класираха за финалите на държавното първенство

Момчетата до 15 години на ВК „Казанлък” успяха да се класират за финалите на държавното първенство за тази възрастова група, които най-вероятно ще се играят през месец юни. Нашите състезатели, водени от треньора си Кръстьо Кръстев записаха две победи и загуба по време на зоналното първенство, което се проведе в Казанлък на 12 и 13 април. Момчетата ни надделяха над волейболния клуб от Благоевград с 3:2 гейма и над тима от Суворово с 3:0, но загубиха от съперниците си от ЦСКА с 0:3 гейма и това им отреди второ място в подреждането на турнира. Първите два отбора се класираха за финалите на първенството, а „Благоевград” ще участват в квалификация, която дава още един шанс за третите отбори от зоните.

В понеделник се игра и първата от контролните срещи за момичета до 15 години на ВК „Казанлък” преди началото на зоналното първенство за тази възрастова група на 22 и 23 април в София. Възпитаничките на Лариса Китипова загубиха в Пловдив с 3:1 от „Марица”. В петък отборът ще изиграе своите проверки и срещу  връстничките си от „Спартак” Пелвен и „Локомотив „Пловдив”.

Във вторник и сряда, веднага след празниците, казанлъчанки ще играят на турнира, позволяващ класиране на финалите на държавното първенство в столицата, с отборите на ЦСКА, Перник и Шумен.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram