Тежък мач на „Розова долина“ срещу лидера на групата

Лидерът на Трета лига – Югоизточна група „Арда“ Кърджали гостува на ФК „Розова долина“ в Казанлък за мача от 25-и кръг на първенството.
„Сините“, водени от Елин Топузаков, поведоха още в 6-ата минута след корнер, грешка на вратаря на „розите“ Александър Петрунов и защитата на казанлъшкия тим.
Сигурно спасяване на Петрунов с крака и намеса на Петко Георгиев, който изби коженото кълбо от голлинията, спести на „розите“ втори бърз гол. В
27-а минута играещият помощник -треньор Атанас Апостолов „открадна“ топката от защитниците на „Арда“ и тресна горна греда, а в добавка Пламен Колев центрира с глава, но топката отскочи над вратата. Пореден пропуск за розите“ направи Николай Георгиев, като след подаване на Илиев, пропусна да изравни.
Гостите от „Арда“, разчитащи на контраатаки, успяха да отбележат втори гол във вратата на „Розова долина“, а след колективна грешка на защитата ни „Сините“ поведоха с класика в резултата 0:3.
За да съживи играта в нападение, старши-треньорът на казанлъчани Данаил Христов прибегна до двойна смяна. На мястото на напусналите състава Владислав Калайджиев и Пламен Колев влязоха Михаел Лалев и Кристиан Петров. Именно този тандем реализира почетния гол за „розите“ в 55-а минута за 1:3.
Напрежението на терена се покачи след удар в ръката на играч на „Арда“ в наказателното поле, за което футболисти на „Розова долина“ протестираха. До отсъждане на наказателен удар не се стигна, но момчетата на Топузаков успяха да покачат до крайното 1:4 при поредната възможност.
Три минути преди края на срещата защитата ни отново спокойно пусна нападател за петия гол в мача.
„Розова долина“ – „Арда“ 1:4
Титулярен състав на „розите“ :
Александър Петрунов, Петко Георгиев, Диан Димов, Димитър Вакавлиев, Николай Стоичков, Николай Георгиев, Ахмед Фаиков, Пламен Колев /Кристиан Петров/, Атанас Апостолов- капитан /Енгин Махмуд/, Владислав Калайджиев /Михаел Лалев/, Ивелин Илиев
Старши-треньор: Данаил Христов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram