Девическият национален отбор по волейбол отпътува за Самоков

Националният отбор по волейбол на България за девойки старша възраст победи женския отбор на „Левски” (София) с 3:0 (25:17, 25:14, 25:16), в контролна среща, играна в казанлъшката зала „Багира”. След това бяха изиграни още два допълнителни гейма, в които се даде възможност на различни състезателки, като този път гостенките от София надделяха с 25:17, и 15:10 над момичетата, водени от треньора Петър Дочев.
В съботния следобед младите ни волейболистки, които се подготвяха тук за предстоящата в края на април квалификация за Европейското първенство 2014 отпътуваха за Самоков, където ще посрещнат своите съперници – тимовете на Русия, Азербайджан и Австрия.
Изиграният мач срещу „Левски” бе първа проверка на националките, след като те бяха събрани на лагер в Казанлък. Тази седмица момичетата ще играят още три с представителките на Румъния на 16, 17 и 18 април в „Арена Самоков” в едноименния град.
Само първенците от седемте квалификационни турнира в Европа се класират директно за шампионата на Стария континент. Вторите отбори и най-добрия трети се разпределят в 2 групи и играят допълнителна квалификация от 11 до 13 юли.
За Самоков отпътуваха и две от младите надежди на ВК „Казанлък“ – Елица Баракова и Йоана Николова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram