„Казанлък Волей“ посреща празника Великден в Италия

За втора поредна година женският волейболен тим на Казанлък ще вземе участие в Международен турнир в Италия. За Порденоне, който е домакин на надпреварата от 15 до 18 април, съставът ни ще отпътува утре. В петъчната вечер, когато е официалното откриване на международната надпревара, жените на „Казанлък Волей“ ще дефилират по улиците, облечени с български национални носии, за да представят страната си, съобщиха от ръководството на „Казанлък Волей“.  За Италия няма да пътува старши треньорът Страхил Балов, който бе повален от пневмония, с която изкара Европейското първенство, като наставник на девическия национален отбор.

Веднага след завръщането си от Италия, женският тим на Казанлък се впуска в оспорваните полуфинали на дамското първенство срещу лидера „Марица“. Първите срещи от първенството са на 19 април, реваншите са насрочени за 21 април, а при достигане до трети мач, срещата ще се играе на 23 април.
Първият мач за момичетата от зала „Багира“ е в Пловдив, а вторият двубой – в Казанлък.
До тази фаза на първенството при жените достигнаха отборите на „Марица“ (Пловдив), „Раковски“ (Димитровград), „Казанлък“ и „Левски“. Полуфиналните двойки са „Марица“ – „Казанлък“ и „Раковски“ – „Левски“. Играе се до две победи от три мача.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram