Първи отличия за танцовите ни двойки в новия сезон

От Русе стартира новия сезон за клубовете по спортни танци. В Открития турнир и I-ви кръг от турнира за Купа „България“ участваха състезатели и на двата ни клуба „Киара-Н“ и КСТ „Роза“.

Държавните шампиони и 11-и в света, възпитаници на Антония Каярова и Николай Тенев, Христиан Въгляров и Виктория Петрова завоюваха първия си за 2019 година златен медал при юноши старша възраст в турнира „Купа България“. С бронзови отличия в него за двете смесени двойки на „Киара-Н“ Иван Матанов – Ивайла Мечева (младежи, „латина“) и Волен Драганов – Никол Караиванова (деца, втора група). Волен и Никол взеха и втори бронзов медал от Открития турнир в клас 11 Д.

КСТ „Роза” при ОДК „Св. Ив. Рилски” се представи с три танцови двойки. В Клас 18В+В – стандарт, Никсън Цветанов и Александра Дечева се класираха на първо място в Открития турнир и на седмо, в турнира за Купа България, при младежи стандартни танци.

При най-големите, в клас 18А+А – стандарт, Стоян Петров и Елис Табакова взеха два златни медала от турнирите. Възпитаниците на спортната фамилия Радеви е номинирана за участие в световното първенство в Латвия. Те ще се радват на подкрепата на всички казанлъчани, които имат афинитет към този красив спорт.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram