Нови успехи за катерачите от Казанлък

Състезателите на КЕС „Селт“ се завърнаха с медали от Велико Търново, където през почивните дни се проведе втория кръг на Купа България в дисциплина „боулдър“ за деца, юноши и девойки с участието на 94 състезателя от 10 клуба. Златен медал при най-големите – 16-17-годишните спечели Стоян Петров, както и съотборничката му Йоана Недялкова, която победи в групата на до 15-годишните девойки. Сребърен медал завоюва друга възпитаничка на треньора от Казанлък Никола Недялков – Десислава Димова, която се съревновава при година по-младите. С четвърто място е още един от националните ни състезатели – Иван Бонев.

На Цветница, във втория ден от състезанието, стартираха и групите на по-малките участници, от 7 до 13 години. С медали при първолаците е Кристиян Ботев (второ място) и Марко Стамов (бронзов медал).

Дебютантът в първа група (до 7 години) Никол Петрова се класира на четвърто място.

В най-оспорваната група – децата до 9 години, казанлъчани участваха с много повече състезатели, при силна конкуренция, в която Мирела Цонева остана с пето място, следвана от Боян Стамов и Анна Мария Бонева, а Галина Ботева завърши девета от 15 участника.

При децата до 11 години Радина Димитрова е със седмо място, Мария Караколев – десето, а Габриела Димитрова е с 12-о.

До дни националните ни състезатели Йоана Недялкова, Иван Бонев и Стоян Петров  ще заминат на лагер на катерачите в София, където ще се подготвят за участието си в европейското първенството в Имст, Австрия, на 26 и 27 май. „С резултатите и представянето си във Велико Търново отново затвърждаваме позициите си на една от най-добрите катерачни школи в България. С нетърпение очакваме и европейското в Австрия, тръгвайки с нагласата, че въпреки разликата в стандартите, нямаме нужната база за подготовка и подходящото финансиране, но имаме куража и ще покажем на какво сме способни“, коментира треньорът на казанлъшките състезатели Никола Недялков. Той ще придружава националите в тяхното представяне на първенството. Стените на Имст са добре познати на момичетата и момчетата от клуба, които всяко лято поемат на път към силните международни турнири в Италия и Австрия, за да премерят сили със силни съперници от Европа.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram