Казанлъшки треньори редом до звезди на българския и немски футбол

Преди броени часове приключи INTERNATIONAL COACHING FOOTBALL SEMINAR 2018, в който участваха и треньори от школата на ФК „Розова долина“. Заниманията и лекторските часове бяха поверени на специалисти – лектори от водещи германски футболни академии, разказва наставникът на децата Боян Нейчев. 
„Сериозни български футболни треньори, повече от над 70 български и чуждестранни лицензирани треньори, перфектна организация и нови запознанства. Беше истинско удоволствие да бъда част от това полезно събитие и се надявам да има много такива и в бъдеще, за да може българският футбол и треньори да получават по-добро обучение и развитие“, добавя Нейчев. Освен него, втори треньор от школата на „розите“ записа полезен опит с участието си в международния футболен семинар. Това е Атанас Апостолов, играещият помощник-треньор в мъжкия тим на казанлъчани.
Домакин на събитието бе комплексът “Царско село” (26 и 27 март), като с участието си в него завършилите Българската футболна треньорска школа ще могат автоматично да подновят лицензите си от UEFA “C” до “Pro”.

Сред лекторите бе Петър Шрайнер – футболен треньор от над 25 години (бивш треньор на старшата възраст, координатор и отговорник за развитието на футболните таланти в детско юношеската школа на FC „Schalke 04“, футболисти тренирали под негово ръководство: Месут Йозил, Мануел Нойер, Юлиан Дракслер, Бенедикт Хьоведес, Макс Майер, Лерой Сане и др.), автор на много книги и лектор в над 25 страни.

Известно име във футболните среди е и лекторът Матиас Новак, отговарящ за креативната техническа тренировка в детско юношеската школа на „Bayern München“. Той е индивидуален треньор на професионални футболисти и млади таланти.
Сред лекторите на семинара бе Стивън Турек, наставник в академията на Hannover 96, както и Иенс Ланг – един от основателите и основен мениджър на единствената по рода си тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми „Exerlights“.
Българското участие бе в лицето на Николай Илиев, „виновникът“ за събитието, помощник-треньор в мъжкия отбор на Schwarz-Weiß Essen и подпомагащ обучението и развитието на футболни треньори в Китай.
„Доста нови неща видях, които се надявам да приложа в тренировъчния процес с нашите деца! Специално за семинара от Германия пристигна наставникът на „Дуисбург“ Илия Груев, а днес в залата бяха още Христо Янев, Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Владимир Манчев, Светослав Петров, Александър Томаш, Константин Мирчев, Веселин Великов, Антон Велков, треньори от школите на ЦСКА, Левски, Лудогорец, Локомотив (Пловдив), Царско село, Нефтохимик, треньори от Китай, Камерун, Япония и Македония“, споделя наставникът Боян Нейчев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram