Александър Алексиев избра „отбор-мечта“ за силни международни стартове

Гордостта на Мъглиж и казанлъшката колоездачна школа Александър Алексиев избра български клуб за следващ етап от своята спортна кариера. След като прекара сезон във френския професионален тим „Paris Cycliste Olympique“ и бе сред лидерите в мъжкото направление, Сашо се завърна в родината и отново се присъедини към класния софийски „Veloraptor Race Team“ за състезанията от 2019 г.

Това e първият в България професионален отбор по планинско колоездене – истински „dream team“. Съставен е от четирима състезатели – Александър Алексиев, Емил Стойнев, Лъчезар Ангелов и Алекс Иванов. Целите на отбора са изцяло насочени към международни състезания, а главната е първо българско участие на Световна Купа по XCO.

„Veloraptor Race Team“ е част от досегашния „Veloraptor“, като през 2019 година ще бъде подкрепен от много сериозни спонсори.

Алексиев е национален шампион по XCO  за последните години. Печели златни медали във всички XC състезания, в които е участва. Професионален състезател е и в шосейното колоездене с поредица от национални титли.

Пожелаваме успех на нашето момче в новите спортни предизвикателства и сезон с „велорапторите“!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram