Каратеките ни с нови успехи – титли от националното първенството

 

Още 13 медала спечелиха каратеките на спортен клуб „Шори Доджо” Казанлък, с треньор Илиян Дянков, от провелото се на 23 и 24 март 14-то Национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан карате-до, над 12 години в София.

Отборът на СК „Шори Доджо“ бе представен от общо 8 състезателя в различни възрастови групи.

Сиана Неби спечели три първи места в дисциплините „ката“, „шобу кумите“ и „джиу ипон кумите“. Мирослав Генчев завърши с 3-то място в дисциплина „джиу ипон кумите“, а при мъжете Илиян Дянков също е трети в дисциплината „ката“, където Мирослав Бончев остана с четвърто място. Бончев обаче спечели бронз в дисциплината „мастърс“. Треньорът Илиян Дянков се класира на 2-ро място в дисциплината „асай рю ката“, а Боян Петров е 3-ти в същата дисциплина.

Двукратен шампион на клуба е Николай Христов, носител на два златни медала в дисциплините „ката“ и „асай рю ката“. Шампион на България е и Иван Драголов в дисциплините „ката“ и „джиу ипон кумите“, и с второ място на „асай рю ката“.

Отборът на мъжете в състав Мирослав Бончев, Пламен Койчев и Иван Драголов се класира на 2-ро място в дисциплината „ката отборно“.

На 12-14 април предстои участие на Европейско първенство на някои от състезателите на клуба в град Бар, Черна гора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram