В Европейското по спортна стрелба с казанлъшко участие

Казанлъшката ученичка Симона Милева стреля и на европейско първенство, след като в последната година-две „проходи“ и в състезания от международния календар.

Европейското първенство по спортна стрелба с въздушно оръжие на 10 метра, в което състезателката на казанлъшкия клуб „Севтополис“ участва, се проведе в град Осиек –  Хърватия от 19 до 25 март.

При изключително силна конкуренция възпитаничката на Нели Йончева стреля за  първи път в новата дисциплина от 60 изстрела и се представи добре, като стана на 50-то място. Още две години Симона ще има възможност да се състезава при девойките и нашата цел е да достигнем финал – класиране до 8-мо място, където се  разпределят медалите, разказа нейната треньорка.

Година по-рано, казанлъчанката дебютира на Европейското първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие в Унгария. Симона Милева не успя да вземе медал и да завоюва квота за Младежката олимпиада в Буенос Айрес, но този старт бе изключително важен за израстването й в спорта и за следващите участия от подобен ранг, заявиха тогава от клуба на стрелците.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram