Вкараха „Розова долина“ в интрига, президентът на клуба отрича за връзки с италиански мениджър

Няма и грам истина в написаното от спортния сайт Sportal.bg за футболния клуб на Казанлък „Розова долина“, коментира новият президент на клуба Георги Мермеклиев.

В своя публикация от утрото на 23 март спортният сайт съобщава за мениджър от Апенините, който се навил да помага на казанлъшкия „Розова долина“ да се изкачи до „А“ група. Сайтът цитира изказване на Микеле Руджеро в интервю пред италиански сайт и пояснява, че той е бивш консутант по трансферите на Катандзаро, но вече е приел офертата да стане главен мениджър на тима от Казанлък.

„От години имам сериозни връзки в България. Помагал съм за осъществяването на някои трансфери, включително и на Павел Виданов в Трапани. Преди 3 седмици получих покана от новия президент на Розова долина и се съгласих. Той е амбициозен човек и иска след две години да види отбора в елитната дивизия. Проектът е сериозен и не обхваща само резултатите, но и инфраструктурата. Идеята е стадионът да се обнови и капацитетът му да бъде разширен от 6000 до 12 000. Планираме да създадем и академия, която да си сътрудничи с подобни школи в други страни“, пишат от Sportal.bg, цитирайки Руджеро.

„Не си затварям вратите за Италия. Убеден съм, че човек трябва да мисли глобално и да търси възможности за развитие на различни места. Целта пред Розова долина е да спечели промоция през следващия сезон, а след това да атакуваме и място в елита“, допълват по темата колегите журналисти.

Не съм говорил с Микеле Руджеро, не го познавам и не зная как тази несериозна информация е попаднала в българската преса без да се провери, коментира възмутен президентът на казанлъшкия клуб. По-скоро ме развеселяват подобни неща, но все пак проверявайте истинността на написаното, прикани журналистите от столичните медии казанлъшкият бизнесмен. В последното си интервю за Presstv.bg Мермеклиев още веднъж изказа желанието си да види отбора в по-добра позиция, но пък признава, че към момента не е възможно дори участие в Б групата, камо ли амбиции за А група.

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram