Трето място за юношите на „Розова долина“ от турнира „Пролет 2013“

Децата на „Берое“, родени през 1998 година спечелиха турнира „Пролет“ 2013, организиран от Община Стара Загора и Областния съвет на БФС. Надпреварата се състоя днес на изкуственото игрище на ст. „Берое“, с участието на четири отбора – „Берое“, „Стара Загора“, „Верея“ и „Розова долина“ (Казанлък). Всички срещи от състезанието се играха в две полувремена по 25 минути.
В първия мач от турнира „Стара Загора“ 98 се наложи над „Верея“ 98 с 4:0, като и четирите попадения реализира Лъчезар Захариев.
В другият полуфинал „Берое“ 98 победи „Розова долина“ 98 с 2:0 с голове на Росен Илиев и Преслав Георгиев.
Загубилите в двата полуфинала се изправиха един срещу друг в спор за третото място в надпреварата. „Розова долина“ 98 спечели над „Верея“ 98 с 2:1 и завърши трети. От 12:40 ч започна финалната среща в турнира между „Берое“ 98 и „Стара Загора“ 98.
В 3-ата минута Светломир Георгиев стреля от 20 метра, но над вратата на „Стара Загора“. В 12-ата минута беройци откриха резултата. След центриране от корнер, топката попадна в Михаил Димитров, който с удар от въздуха от 20 метра прехвърли стражът на символичните гости за 1:0.
Пет минути по-късно Светломир Георгиев напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Росен Илиев се размина и не успя да нанесе ножичен удар. Топката попадна в Преслав Георгиев, който от 8 метра по земя покачи на 2:0.
В 22-ата минута Михаил Димитров стреля от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря. Две минути по-късно Мартин Маринов изведе в чиста позиция Росен Илиев, който финтира последният бранител, но не успя да преодолее вратаря на „Стара Загора“.
В 36-ата минута Лъчезар Захариев се измъкна от защитата на „зелено-белите“, но Стоян Димитров излезе напред и не позволи да бъде преодолян. В 43-ата минута Радослав Кожухаров изведе Росен Илиев в наказателното поле. Роденият в Казанлък футболист намери на границата на малкият пеналт Руси Чернаков, който от въздуха покачи на 3:0.
Веднага след финала се състоя и награждаването. Първо бяха раздадени индивидуалните призове. Отличените получиха плакет и раница.

Индивидуални награди:
– Най-добър вратар: Ивайло Тотев („Розова долина“)
– Най-добър защитник: Ангел Денчев („Берое“)
– Най-полезен състезател: Стелиян Колев („Верея“)
– Голмайстор: Лъчезар Захариев („Стара Загора“)

Всички отбори получиха купа и по две футболни топки. Победителят в турнира „Берое“ се сдоби и с футболна екипировка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram