Наша посрещачка участва на европейското първенство с националния отбор за девойки

Посрещачката на „Казанлък Волей“ Мариела Салиева се присъедини към девическия национален отбор за девойки до 17 години, който се подготвя за участие в Европейско първенство, на което страната ни е домакин през април. Селекционерът Стоян Гунчев стартира подготовка с разширен състав на 20 февруари в столицата. Тренировките се водят в спортната зала „Христо Ботев“, посочиха треньорите от школата ни.

“Късметът не беше на наша страна с жребия“, заяви Гунчев след като стана известно кои ще са съперниците на българките в първенството на стария континент. “Ще играем с Русия, много класен отбор, с много ръстови състезатели и сега с доста промени в състава си. Беларус също е руска школа и много труден съперник. ще се изправим и срещу традиционно силна школа във волейбола Сърбия. През миналата година те не се класираха за Европейското, но сега вече сред финалистите. Също с променен и ръстов отбор. Не бива да пропускаме и Словения, който също впечатлява с високи състезателки“, коментира старши-треньорът. Според Гунчев обаче при една добра подготовка имаме възможност и сили да се представим достойно. „Повторението на резултата от миналата година, когато спечелихме бронзовите отличия е по-трудно, но в края на краищата вярвам в моите момичета“, коментира Гунчев.

Националният отбор на България за девойки до 17 години проведе част от своята подготовка в Казанлък през лятото на 2017 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram