Редовният сезон за женския волейбол завърши, идват четвъртфиналите

За финал на редовния сезон, лидерът в класирането при жените „Марица“ (Пловдив) победи състава на „Казанлък“ с 3:0 (27:7, 25:14, 25:13) в среща от последния, 14-ия кръг в НВЛ. Двубоят се проведе в зала „Колодрума“ в Пловдив пред около 200 зрители и приключи за близо час.

Топреализатор в срещата стана Симона Димитрова с 14 точки, следват Нася Димитрова с 12 т. и Александра Миланова с 11 т. Елина Сандолова от тима на Казанлък бе най-резултатна с 6 точки.

„Казанлък Волей“ завърши редовния сезон на седмото място в класирането с 11 точки, три победи, 11 загуби. Казанлъчанки имат 14 спечелени гейма за редовния сезон.

„За това време момичетата показаха видимо израстване. Надградихме нивото, от което започнахме. Изиграхме и доста добри мачове. И срещу ЦСКА и „Раковски“, които смятам, че до голяма степен надиграхме, можехме да вземем точки“, коментира представянето на състава старши-треньорът Диян Боюклиев. „Марица“ днес ни надигра, но приемаме поражението и продължаваме да градим и надграждаме в своята работа“, каза още Боюклиев.

Борбата за представянето на тима в първенството продължава през седмицата с мачове срещу „Левски“ София на плейофите.

Всички 1/4 финали в НВЛ: 

Марица (Пловдив) – Перун (Варна)

Левски (София) – Казанлък Волей (Казанлък)

Берое (Стара Загора) – Славия (София)

Раковски (Димитровград) – ЦСКА (София)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram