Пет гола и много емоции на „Севтополис“ днес

ФК „Розова долина“ записа първата си категорична победа за пролетта с 4:1 на стадиона в Казанлък при гостуването на ФК „Атлетик“ Куклен.

Спокойна и равностойна игра показаха домакини и гости на стадиона в Казанлък, пред погледа на близо 200 души публика.

На няколко пъти до почивката „розите“ бяха на път да отбележат, но болшинството от головете паднаха във второто полувреме.

В 35-та минута при по-сериозно положение пред вратата на домакините футболистите на „Атлетик“ пропуснаха да поведат в резултата, а три минути по-късно домакините на два пъти нацелиха гредата. За спъване на Ахмед Фаиков, Владислав Калайджиев след пряк свободен удар удари горната греда, а след секунди Фаиков, с плътен и силен удар уцели долния ляв ъгъл. С повечко късмет, в 43-та минута на срещата Ивелин Илиев откри резултата за домакините. Голът стана възможен след центриране на Николай Стоичков, удар и греда на Владислав Калайджиев, а в добавка – и успешното включване на Ивелин Илиев.

Предимството на „розите“ на терена обаче продължи само минута. Последва бърз гол и изравняване за 1:1.

Във второто полувреме „старшията“ Данаил Христов предприе смяна, като в игра влезе Кристиан Петров на мястото на Пламен Колев.

Вратарят Александър Петрунов с няколко успешни намеси успя да опази вратата на домакините. Добро включване в 66-та минута направи и Ахмед Фаиков, който извади топката от голлинията след ъглов удар, изпълнен от гостите. Голмайсторът Ивелин Илиев пропусна да се разпише за втори път в 70-та минута, а след него и Кристиан Петров, който със силен удар извади топката над гредата. Късметът обаче се усмихна още веднъж на отбора ни, като в 74-та Асен Асенов покачи за 2:1. При пробив отдясно и след атака, подета от Фаиков и пас на Калайджиев, „розите“ успяха да увенчаят опитите си да покачат головия актив. До края на полувремето играта се измести изцяло в полето на гостуващия тим от Куклен и заваляха голове. След 78-та минута Влади Калайджиев бе точен за 3:1, а  четвъртият гол за „розите“ в мача отново реализира Ивелин Илиев, който самостоятелно от центъра проби и вкара топката в мрежата между краката на вратаря за крайното 4:1.

Титулярен състав на „розите“: Александър Петрунов, Димитър Вакавлиев, Петко Георгиев, Милен Христов, Николай Стоичков, Ахмед Фаиков, Пламен Колев, Христо Паричков, Владислав Калайджиев, Ивелин Илиев, Асен Асенов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram