Започват четвъртфиналните плейофи

„Славия“ ще гостува днес и утре на „Казанлък Волей“ в мачовете от четвъртфиналните плейофи в шампионата на България по волейбол при жените.

Срещите между двата тима ще се играят в зала „Багира“ на 9, 10 и евентуално 11 март.

На четвъртфиналите в Държавния шампионат се играе до две победи от общо три срещи. Първият двубой между „Казанлък“ и „Славия“ е тази вечер от 17:30 часа, а утре отборите ще се срещнат от 14:00 ч.

Общо четири са мачовете от плейофите в първенствата при жените и мъжете в програмата за 9 март. Три от сблъсъците са 1/4-финални срещи при дамите, като освен в Казанлък, се играят срещи в София, и Пловдив.  Волейболистките на ЦСКА домакинстват на Левски в столичната зала „Васил Симов“, а „Раковски“ (Димитровград) приема в Пловдив „ЙЕБ-Шумен 05“.

В тази фаза се играе само и единствено за титлата, а всички останали отбори ще запазят мястото си от класирането от редовния сезон, ако не се преборят за златните медали.

Шампионките от последните две години от „Марица“ (Пловдив), които спечелиха редовния сезон след 14 победи от 14 мача и само един загубен гейм, ще започнат защитата на титлата директно от полуфиналите, след като първенството осиротя след отказа на осмия участник „Бургас 2007“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram