Бием ли „Славия“, приемаме плейофите

Без промяна от състава срещу „ЦСКА“ излиза днес за последния двубой от редовния сезон в Националната женска лига по волейбол „Казанлък Волей“. В 14-ти кръг тук гостува състава на „Славия“ Мачът е от 17:30 часа в спортната зала „Багира“.

Утре пък стартират четвъртфиналните плейофи и победата над „Славия“ ще означава домакинство на Казанлък за следващите две срещи, отново срещу този отбор, както предвижда регламентът.

И от състава на днешния двубой ще отсъства либерото Златена Салабашева, като мястото й ще заеме младата националка Елизабет Георгиева, която се завърна в състава след претърпяна операция. Мариела Салиева, още един от младите състезатели на „Казанлък Волей“, вероятно също ще се появи в игра, заявиха от щаба на отбора.

Загубата от „Раковски“ и „Левски“ повлияха зле на психиката на момичетата и срещу „ЦСКА“ се забелязаха пропуски, които доведоха закономерно до загубите. На отбора липсва играч, който да завършва точките след 20-та, както откровено призна преди дни старши треньорът на казанлъчанки Страхил Балов.

Задачата му да мобилизира и вдигне отбора става още по-трудна, тъй като при победи над „Славия“ в плейофите, „Казанлък Волей“ се изправя в директен сблъсък с непобедения досега тим на „Марица“.

„Раковски“, които са на втора позиция, ще срещнат седмия в класирането при жените – „ЙЕБ-Шумен 05“. „ЦСКА“ завършва на трета позиция и ще играе на плейофите с вечния си съперник „Левски“(София), стига „червените“ да не нанесат тази вечер първа загуба на „Марица“ за сезона.

Последният кръг от редовния сезон е днес, като мачовете ще започнат в един и същ начален час – 17:30 ч. В четвъртфиналите се играе до две победи от три мача, а първите двубои са предвидени за 9 март (на терена на отбора с по-предно класиране). Мач №2 е два дни след това, а евентуалните трети срещи са насрочени за 13 март.

После предстои близо едномесечна пауза, заради подготовката на националния отбор за девойки младша възраст за Европейското първенство в Холандия през април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram