„Казанлък“ влиза в битка за „Купа България“

В три дни, от днес до неделя женският представителен тим на Волейболен клуб „Казанлък“ започва участието си в турнира за Купата на България.

В София и Шумен стартира предварителната фаза от надпреварата, в която се впускат осем отбора от първенството на НВЛ-жени „Демакс+“, като деветият – „Спартак“ (Варна) се отказа от участие.

Регламентът предвижда участниците да бъдат разделени в две групи по четири тима по метода на серпентината, според класирането от първия полусезон.

Предварителна група А е в Шумен, като в нея са отборите на домакините „ЙЕБ“ (Шумен), „Левски“, „Казанлък“ и „Бургас 07“ (Бургас). Мачовете ще се играят в местната зала „Младост“.

Предварителна група В е в София, като срещите ще бъдат в столичната зала „Христо Ботев“. В този поток са тимовете на ЦСКА, „Славия“, „Марица“ (Пловдив) и „Раковски“ (Димитровград).

 

Първите два от всяка група оформят финална четворка, която ще се проведе през април. В нея се играе на кръст. Победителите от двата полуфинала спорят за Трофея. Мач за трето място не се играе.

В първия кръг, днес от 15:30 часа „Казанлък“ излиза срещу „Бургас 2007“, утре играем срещу „Левски“, а в неделя – с домакините от Шумен. Всички срещи за тима започват от 15:30 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram