„Казанлък“ отново не успя да надскочи „Левски“

Въпреки младежкия ентусиазъм на тима ни и пред погледа на пълната зала „Багира“, с над 200 зрители на двубоя, мечтата „Левски“ да бъде преодолян, ще се сбъдне на по-късен етап, може би.

Очевидно, битката за челните позиции в шампионата е стегнала редиците на столичните отбори. Изненадващо, по-рано днес, ЦСКА отбеляза победа с 3:0 над сочения за фаворит състав на „Берое“ Стара Загора, а в Казанлък „Левски“ игра като у дома си, бележейки успех с 3:0 (18:25, 12:25, 20:25) . „Сините“ започнаха доста уверено в първата част, но срещнаха ожесточена съпротива. Вторият гейм обаче предложи далеч по-малко моменти на оспорвана игра. След по-слабото си представяне, в третата част казанлъчанки се завърнаха в двубоя, до последно играха за всяка точка, но с малка преднина „Левски“ успя да запише чиста победа с 3:0 и взе нови три точки от представянето си през сезона и вече догони „Берое“, макар и с точка по-малко, но близо до второто място.

В последния 14-и кръг, на 9 март, „Казанлък Волей“ гостува на шампионките от „Левски“, които днес отбелязаха 13-ия си успех за първенството над „Перун“ Варна.

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram