„Берое“ елиминира „Казанлък“ от Купа България, следва мач срещу „Левски“ в първенството

Жените на“Берое“ (Стара Загора) записаха втори успех с 3:0 (25:22, 25:12, 25:22) над състава на „Казанлък Волей“ в четвъртфиналите на турнира Купа България и с общ резултат 2:0 победи продължават напред на полуфинали. Младият ни тим, който бе домакин на мача-реванш, отпадна от надпреварата, но показа сърцата игра и спечели заслужените аплодисменти на публиката в зала „Багира“

Още в първата част възпитаничките на Диян Боюклиев дадоха сериозен отпор на гостенките и успяха да стреснат опитните си съпернички. Последва равенство от 19:19, след което съставът на „Берое“ успя да докаже превъзходство. Във втората част старозагорки доминираха изцяло и оставиха казанлъчанки едва на 12 точки. Напрежението се покачи отново в третата част, като младите волейболистките на Казанлък заиграха със самочувствие и показаха, че са труден за преодоляване съперник. „Берое“ поддържаше минимален превес, а в края на гейма отново се наложи, за да продължи напред към полуфиналите. За Казанлък най-резултатна бе 16-годишната шуменка Селин Селим с 8 точки (1 ас).

Младият тим на „Казанлък“ отпадна от турнира, но съставът ни гледа напред към оспорвания 13-и кръг на женския шампионат, когато на 1 март в града на розите гостува състава на „Левски“ София.

 

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram