Местен талант сред голмайсторите на Втора лига

Лидерът във Втора лига при професионалистите „Ботев“/Враца/ стартира победоносно пролетния дял от сезона. Врачани надделяха с 2:0 като гост на аутсайдера „Нефтохимик“ Бургас (с помощник-треньор казанлъчанинът Станимир Димитров) от 18-ия кръг на първенството. Головете за тима на Сашо Ангелов отбеляза новото попълнение Иван Колев – юноша на „розите“ и син на кололегендата Веселин Колев. Той беше точен първо в 23-ата минута, а след това удвои в 68-ата минута.

Така бившият играч от Казанлък стартира отлично авантюрата си в „Ботев“, като вече има десет попадения през тази кампания във Втора лига, след отбелязаните осем гола през есента с екипа на курортен Несебър. „Ботев“ Враца записа 11-и успех за сезона, като прекъсна серията си от две поредни равенства в първенството, с които завърши 2017-а година.

Лидерът има вече 38 точки, като се спряга ,че тимът от Враца е „сателит“ на столичния „Левски“. Така след голмайсторите на софийския „Славия“- Галин Иванов и Иван Минчев, Колев се отличи сред реализаторите от местната школа на „Севтополис“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram