Първи медал в спортното катерене за сезона

Успешен старт за състезателите на клуб „Селт“ през изминалия уикенд. Софийският университет бе домакин на първи кръг от купа „България“ в дисциплината „боулдър“. В съботния ден седем клуба излъчиха общо 19 мъже и 8 жени, които се състезаваха в една от най-предпочитаните дисциплини в катеренето.
Младата ни надежда – Стоян Петров се представи блестящо, достигайки до 3-то място. След участието му в Адриатическата лига, от където се завърна с 2-ро място, и подготовката, която премина с националния отбор в Австрия, този резултат е показателен за неговото високо ниво. След известно прекъсване, поради контузията си,  Десислава Димова взе участие при жените и завърши на 7-мо място.
Неделният ден предложи нов двубой – проведе се открита среща по „боулдър“, в която всеки може да премери сили. Юношата на казанлъшкия „Селт“ Иван Бонев се представи достойно, с 2-ро място в съревнованието.
Едновременно с това, по-младите състезатели на „Селт“ направиха своята поредна тренировка в зала „Уолтопия“, подготвяйки се за предстоящото състезание по боулдър за деца и юноши следващия месец.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram