„Розова долина“ и „Загорец“ си поделиха по една точка

Футболният тим на Казанлък записа първата си точка от пролетния полусезон след равенството със „Загорец“ 0:0 на стадиона в Казанлък днес. Пропуски, сред които и от дузпа, по-добра игра на футболистите на Казанлък и тежък терен ще запомнят зрителите на „Севтополис“ за двубоя на „Розова долина“, в който съставът ни дебютира с нов старши треньор.

Доста динамично започна първото полувреме на двубоя, наблюдаван от близо 200 души. Още във 2 минута гостите предприеха опасна атака, но пропуснаха да отбележат. В 6-та минута намеса на вратаря на „розите“ Александър Петрунов предотврати сигурен гол. Атанас Апостолов на свой ред записа пропуск в 1 0 минута, само на метър от вратата на „Загорец“, като изпрати коженото кълбо право в ръцете на вратаря на гостуващия тим. Последва и шут на Владислав Калайджиев от пеналтерията, отново в корнер, но и този път вратата на новозагорци остана „непревземаема“, дори и в 34-та минута, когато при спъване на Калайджиев бе отсъдена дузпа. Малшанс за Ивелин Илиев и „розите“ не успяха да поведат в резултата. Доминацията на домакините на тежкия терен продължи до края на полувремето. Пет минути по-късно Илиев направи втори пропуск.

Кристиан Петров влезе на негово място в началото на второто полувреме, а „Загорец“ изпусна гол след подновяването на играта, с малко положения и за двата отбора. В 35-та минута след почивката Ахмед Фаиков направи пропуск, при изпълнение на удар с глава. Не успя да отбележи и Асен Асенов, след като влезе на мястото на Пламен Колев. До още една смяна в титулярния състав прибегна старши-треньорът на „розите“ Данаил Христов в последните минути от двубоя. Младият Камен Петков- Кембо замени Владислав Калайджиев, но резултатът остана непроменен и до гол в срещата така и не се стигна. Мачът завърши миролюбиво, при 0:0 за първото домакинство на „Розова долина“ в новия полусезон. Футболният тим на Казанлък остава 10-и в класирането на Трета лига-Югозточна група, на четири точки от деветия „Асеновец“ Асеновград.

В следващия кръг, на 3 март, съставът ни ще гостува на ФК „Сокол“ – Марково.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram