Скандал разтресе групата на „Розова долина“, футболисти напуснаха заради уредени мачове

Дни до възобновяването на първенството в Трета лига – Югоизточна група избухна огромен скандал, в основата на който стоят разкрития за уредени мачове в трета дивизия. Признанието идва от футболисти на „Борислав“ Първомай, които бойкотират отбора и напускат, а съставът остава без основните си играчи и под въпрос за участието си в първенството. 10 от футболистите на Първомай обявиха, че си тръгват от клуба, а причината за това е, че са получавали указания за уреждане на мачове. Те разкриха това с официална декларация. Ето и пълният й текст.

ДО 

ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА ФК“БОРИСЛАВ „ПЪРВОМАЙ

Уважаеми дами и господа,

Приятели на футбола,

Въпреки,че бяхме основните футболисти през изминалия полусезон,в който извоювахме рекордното за „Борислав“ трето място и въпреки привързаността ни към този клуб, ние напуснахме. Конкретната причина за това наше решение е новото ръководство на отбора. За нас указания,като – „Дузпата трябва да бъде пропусната“ и „Резултатът трябва да остане 1:1“ са невъзприемливи и недопустими. В нашите съзнания лицата, които веднъж са издали и състезателите, които дори веднъж са изпълнили подобни нареждания си остават завинаги компрометирани.

Благодарни сме на членовете на Управителния съвет, които безпрекословно ни подкрепиха и напуснаха заедно с нас.

Държим цялата общественост в гр. Първомай да разбере,че рекордното ни класиране се дължи на изключителните ръководни качества на Спас Колев и Димитър Кенлешев. Това са хората,които съумяха от нулата да изградят достатъчно боеспособен отбор. Те успяха да изкарат най-доброто от нас, футболистите, които играхме под тяхното ръководство. Така,че претенциите на разни клоуни, които се бият в гърдите,че имат някаква заслуга са крайно неоснователни. 

Сърдечно Ви благодарим и на вас, хората, които ни подкрепяхте и бяхте част от победите и забележителния ни колектив.

Бъдете здрави!

А. Здравчев, Ап. Павлов, Д. Митрев, Дж. Узунов, В. Ангелов, Ш. Османов, И. Янков, М. Здравчев, Р. Влашев, М. Иванов

 

Източник: Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram