В Кипър Александър Алексиев е с най-добро представяне за „Несебър“

Казанлъчанинът Александър Алексиев /в състава на колоездачен „Несебър“/ зае шестото място в крайното класиране в 2-та Международна Обиколка на Северен Кипър, с еднакво време с победителя – Ахмет Юркен /Torku Şeker Spor/. В последния, четвърти етап – критериум на 75 км. , Алексиев финишира осми, с времето на първия.

Онур Татар, също от школата на Казанлък, вече в „Несебър“, завърши 34-ти в 4-тия етап, 42-ри в крайното подреждане. На 30 сек., другият казанлъчанин – Петър Чавдаров, е 62-ри в етапа, 74-ти в крайното подреждане, на 7:40 мин.

Общата оценка за представянето на нашите колоездачи е добра, като се има предвид, че това беше първият им по-сериозен старт през подготвителния период за сезона и то зад граница. Класирането на лидера Алексиев в челната шестица е обнадеждаващо, както и дебютът на „голямото” шосе на младия Чавдаров.

Александър Алексиев се движеше в добро темпо в последните етапи на състезанието, като до последно бе пети в генералното класиране, само на 23 секунди от лидера след втория етап в Обиколката на Северен Кипър.

От казанлъчани отпаднаха дебютантите на „голямото” шосе Ивелин Димитров, Атанас Димитров и Иван Мухтаров. В състезанието участваха 18 отбора от 16 страни, в 4 етапа и 543 км.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram