Съставът ни удържа на „Левски“, взе два гейма, но не и победата

Интригуващ мач, който продължи повече от два часа, много емоции в залата, огласяна от шумните фенове в зала „Багира“, страстна игра на домакините, които по нищо не отстъпваха на именития си съперник, беляза двубоя от 12-и кръг на НВЛ- жени между съставите на „Казанлък Волей“ и „Левски“ София. Младите ни състезателки играха днес без разпределителката си Пламена Кораменова, като на нейно място сред титулярите влезе младата Иванина Радушева.

„Левски“ започна добре в първата част, но възпитаничките на Диян Боюклиев успяха бързо да наваксат и дори да поведат след петата си точка, като на свой ред започнаха да диктуват играта. Бурни обрати, интрига до самия финал на гейма направи началото на срещата още по-зрелищно, а казанлъчанки заслужиха аплодисментите на публиката с няколко впечатляващи начални удара, с които бързо натрупаха точки. Играта спореше на младите ни състезателки и те имаха всички шансове да спечелят първия гейм, но след 20-та точка позволиха на съперничките си да затворят при 22:25.

Динамиката в играта продължи и през втората част, като съставът ни игра много силно, показа дух и издържа на напрежението. Казанлъчанки доминираха през по-голямата част на втория гейм, ползвайки се с комфортна преднина. При доста напрежение и точки на кантар, взеха закономерно втората част с 27:25.

Силното представяне за момичетата на Казанлък продължи и в следващия гейм, който те спечелиха с 25:23.

Сините поведоха в следващата част и успяха да бият с 15:25, а в решителния тайбрек играха доста по-уверено от домакините. Самочувствието и опита си казаха думата и  „Левски“ се наложи с 8:15. Взе и победата в мача с 2:3 (22:25, 27:25, 25:23, 15:25, 8:15), въпреки че съставът на „Казанлък“ също можеше да стигне до крайния успех, тъй като бе достоен конкурент на по-класния си съперник.

В следващия, 13-и кръг съставът ни гостува на „Раковски“ Димитровград, на 23 февруари.

 

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram