Първи успех на „Казанлък Волей“ в елита, надигра „Славия“ с 3:2

Невероятна игра и дух показа младият ни тим при гостуването си на столичния „Славия“. При изключително напрегнат и динамичен двубой от 11-и кръг, съставът ни Казанлък надделя след драматичен тайбрек с 3:2 (25:20, 25:17, 23:25, 20:25, 10:15) и записа първата си победа в женския шампионат. „Стана хубав мач, но очаквах да бием категорично с 3:0. Момичетата излязоха притеснени, играха сковано и загубихме първите два гейма, коментира след двубоя старши-треньорът Диян Боюклиев.

В решителната част на мача в игра влизат Мирела Илиева и Мая Димитрова, които повдигнаха духа на отбора, твърди Боюклиев. В тайбрека пък Иванина Радушева с три аса още в началото дава преднина за отбора си, за изхода на двубоя.

Доволни сме от победата. Категорично надиграхме домакините от „Славия“, коментираха още от щаба на Казанлък. Тимът от града на „розите“ показва закономерно израстване в последните месеци в двубоите срещу опитните селекции на останалите участници в шампионата. Още в началото на сезона от ръководството на ВК „Казанлък“ заявиха, че най-важно е обиграването на състава ни, който няма нужния опит и самочувствие, като очакванията са труда и постоянството да дадат резултати в близко време. И ето, че първите успехи са налице, въпреки коментарите на критиците.

През новата седмица отборът ни ще играе две срещи. „Марица“ ще гостува тук за четиринадесетия кръг на шампионата на 13.02 (вторник) от 18:00 ч. в зала „Багира“.В редовния, 12-и кръг, „Казанлък Волей“ е домакин в събота на мача с „Левски“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram