Нашата Симона стреля право в десятката

С най-доброто си състезание и резултат от международен турнир се завърна казанлъчанката Симона Милева. Възпитаничката на клуба по спортна трелба „Севтополис“ участва в международен турнир „Войводина Къп“ в Нови Сад, Сърбия, който се проведе от 1 до 3 февруари. В стрелбата на пистолет казанлъшкият клуб бе представен от двама състезатели – Симона Милева и Атанас Янев. В първия ден от новата олимпийска дисциплина TEAM  MIX, смесен отбор, на двамата не достигна малко, за да се класират за финал. Възпитаниците на Нели Йончева завършиха със седмо място в старта на състезанието.

Далеч по-успешно бе представянето на стрелковия клуб в индивидуалната надпревара, особено за младата Симона. Тя завърши трета при девойките, на точка зад второто място, а Атанас Янев остана 13-и. На големия финал обаче, Симона, която влезе в него редом с жените, при изключително добра стрелба се пребори за първото място и спечели най-ценната си награда от състезанията – златен медал от международен спортен форум.

Това е едно много добро начало за стрелковия ни клуб в спортно-състезателната година, коментира успеха на възпитаничката си треньорът Нели Йончева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram