Трети сме в Скаут лигата и от втория турнир

След три победи и две загуби във втория от турнирите на Скаут лига за момичета, родени 2004, 2005 и 2006 година, който се проведе в Казанлък от 31 януари до 2 февруари, приключи участието на възпитаничките на треньорката Миглена Стрезова. Съставът на регион „Странджа“ с шестте състезателки на ВК „Казанлък“ Симона Анастасова, Ивайла Чавдарова, Виолета Въчварова, Виктория Василева, Виктория Иванова и Дида Димитрова, завърши с трето място в оспорваната тридневна надпревара в спортната зала „Багира“.

Без загубен гейм бяха прекадетките на региона в първия ден от състезанието. Сборният тим на „Странджа“ записа победи с по 2:0 гейма над региони „Хемус“ и „Добруджа“. Ден по-късно, последваха загуби от отбора на регион „Струма“ (с 2:0) и „Витоша“ (с 2:1).

В петата си среща от турнира възпитаничките на Стрезова играха силно и след 2:1 гейма победиха връстничките си от регион „Тракия“ за финал на участието си в спортното събитие, класирайки се трети на финалната права. С най-много победи е съставът на регион „Витоша“, а „Струма“ са втори.

„Напълно се оправдаха очакванията ми за сериозни мачове. Като цяло, от мач на мач прогресираме и ние и другите участници в Скаут лигата. Тъй като идеята е на тези турнири е да бъде събран добър национален отбор, резултатите са налице, п Вчават се много силни мачове, изцяло полезни за същността на нашата обща цел и работа с децата“, коментира треньорката в школата на „Казанлък“ Миглена Стрезова.

И в декемврийския турнир в София съставът на регион „Странджа“ завърши на трето място. Очаква се „турнирите на надеждите“ да продължат през цялата 2019 година.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram