ЦСКА с победа в Казанлък

В мач от десети кръг на женската надпревара ЦСКА се наложи над състава на „Казанлък Волей“, побеждавайки като гост с 0:3 (18:25, 18:25, 24:26). Срещу далеч по-зрелите на години и ръстово състезателки на ЦСКА, домакините играха със своите девойки младша и старша възраст от школата.

Казанлъчанки поведоха в двубоя до първото техническо прекъсване при 8:6, но „армейките“, шумно подкрепяни от своята агитка, успяха бързо да наваксат и спечелиха първата част при 18:25. Дебют с момичетата на Казанлък направи младата Александра Терзиева, както и Мирела Илиева, която също получи възможност да играе и в женското първенство. Така Казанлък вкара в игра днес и най-малките си състезателки, които участват в състезанията на младшата възраст. Отсъствие в мача записаха контузената Ивета Михова и Анжела Симеонова.

Вторият гейм бе белязан от превъзходство на тима на ЦСКА в играта, като още в началото гостенките поведоха с 1:8. Възпитаничките на старши треньорът Диян Боюклиев започнаха да скъсяват дистанцията, но разликата в точките не позволи да настъпи промяна и вторият гейм приключи при 18:25.

Едва в третата част казанлъшкият тим успя да покаже борбения си характер. Контузия на либерото Елизабет Георгиева обаче остави още един от състезателите на „Казанлък“ на резервната скамейка. Бурната подкрепа на публиката повлия благоприятно на играта на момичетата, които успяха максимално да затруднят противничките си, стигнаха и до изравняване при 21:21. Последва борба за всяка точка и нови изравнявания до 24:26 за шестата победа на ЦСКА в първенството. Съставът на „Казанлък“ е с осма загуба.

В събота, на 10 февруари, „Казанлък Волей“ ще гостува на „Славия“ в зала „Панайот Пондалов“ в София.

 

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram