Казанлъшкият олимпиец Кольо Нешев ще дебютира в сектора на гюле

Многократният шампион на страната ни в хвърлянето на копие и рекордьор в дисциплината Кольо Нешев отново влиза в състезанията по лека атлетика. Ще го видим в националния шампионат за мъже и жени в бившата зала „Фестивална“, днес „Асикс Арена“ в София, на 3 и 4 февруари. Другото, което ще учуди спортната общност, е дебютът му в сектора на гюле.

„Правя го за удоволствие, за личен пример на децата, поне от 10 години не съм се състезавал на гюле, признава пред „Национална бизнес поща“ казанлъшкият спортист. Покрай децата тренирам, показвам им, и го реших. Нямам представа къде ще е резултатът ми в класацията. Където и да е, ще е принос за СКЛА „Берое“, допълва той.

Нешев е 18-кратен шампион на България, национален рекордьор, балкански и европейски шампион, участник в олимпиада. През последните години е треньор в старозагорския клуб, като работи основно с продрастващи, сред които и най-добрият български атлет на копие Марк Славов. В момента Марк е насочил усилията си към летните състезания, когато се постигат най-добри резултати в дисциплината. Ще има по-дълга зимна подготовка, влиза в състезания през месец май, най-вероятно в международен турнир. Марк е готов за силни резултати, раказва Кольо Нешев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram