„Казанлък“ не победи „Берое“, но игра равностойно срещу опитната селекция

Женският тим на „Казанлък Волей“ поднови участието във втория полусезон на женското първенство, гостувайки тази вечер на „Берое“ в Стара Загора.Независимо че загуби с 3:0 (25:15, 25:22 и 25:18), отборът на Казанлък игра напълно равностойно и заслужено получаваше аплодисменти за своето представяне в зала „Иван Вазов“.

Тимът на Казанлък започна ударно, повеждайки в резултата с 5:1, като младият ни състав противопостави на селекцията на „Берое“ своя хъс и желание за игра. След 12 точка старозагорки обърнаха резултата и натрупаха преднина до 25:15. Играта и във втория гейм започна равностойно за Казанлък, като момичетата на треньорите Боюклиев и Стрезова отново водеха в играта, а старозагорки догонваха в резултата. Битката за всяка точка продължи до самия финал на втората част, което повдигна градуса на напрежението в зала „Иван Вазов“, а състезателките на Казанлък доказаха с играта си, че съвсем не са лесен съперник, въпреки младостта си. На няколко пъти старозагорки изравняваха резултата в точките, като в решаващите последни минути преди затварянето на гейма по-опитните домакини се възползваха по най-добрия начин, за да вземат гейма с 25:20.

В третата част съставът на „Розите“ отново показа бодли и за пореден път убеди, че школата на Казанлък заслужава място сред най-добрите. С трупането на опит и обиграването на състава след време ще дойдат и успехите, категорични са от щаба на казанлъчанки.

В следващия си двубой у дома казанлъчанки ще играят срещу състава на ЦСКА. Мачът е на 2 февруари, от 18.00 часа.

Снимка: Иван Бонев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram