Вторият Турнир на надеждите ще бъде в Казанлък

В три дни – от 31 януари до 2 февруари в града на розите ще се проведе вторият от поредицата турнири за сборните отбори на шестте региона за девойки, родени 2004/2005 и 2006 г. Треньор на състезателките от регион „Странджа“ е наставничката на младите кадри в ДЮШ на Волейболен клуб „Казанлък“ Миглена Стрезова.

С три победи, две загуби и трето място в класирането приключи участието за състезателките на регион „Странджа“ в първия турнир на Скаут лигата от 15 до 17 декември в столичната зала „Христо Ботев“. В нея участваха шест отбора от волейболните региони „Витоша“ (клубовете от София), „Тракия“ (Южна България), „Странджа“ (Югоизточна България), „Струма“ (Югозападна България), „Хемус“ (Северозападна България) и „Добруджа“ (Североизточна България).

В сборния отбор на регион „Странджа“ играят пет състезателки от състава на „Казанлък“ -младите ни надежди Симона Анастасова, Ивайла Чавдарова, Виолета Бъчварова, Виктория Василева и Виктория Иванова, част от тима на прекадетките. Сборният отбор ще тренира в Казанлък от 28 януари.

Миглена Стрезова повика 10 състезателки, като пет от момичетата са част от школата на ВК „Казанлък“, две от бургаския „Дея Спорт“, а с по един представител в тима се вписват СКВ „Берое“ Стара Загора, ВК „Арда“ Кърджали и ВК „Раковски“ Димитровград.

Поредицата „Турнири на надеждите“ ще селектират млади таланти във волейбола у нас в девическото направление.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram