Първи успех за „Розова долина“ в контролите

В първа проверка за годината футболният „Розова долина“ надделя с 2:1 в Казанлък над „Верея“ 2 Стара Загора. Гостите поведоха след 45 минути игра и гол на опитното ново попълнение Янко Вълканов, а капитанът и играещ помощник-треньор Милен Христов изравни от дузпа през второто полувреме. Вакавлиев отляво подхвана атака за казанлъчани, с пас намери Георги Маринов , след което в наказателното поле бе съборен Ники Георгиев („Нуньо) от домакините. Завърналият се отново на „Севтополис“ Асен Асенов оформи крайното 2:1 за „розите“ в зимната контрола, близо половин час преди края.

„Много силно начало на годината, доволен съм. Всички се раздадоха и въпреки времето и условията пропуснахме много положения за попадение“, коментира старши-треньорът Данаил Христов след първия приятелски мач в Казанлък.

„Въпреки липсата след вирусно заболяване  на Апостолов, Илиев и Калайджиев играхме на високи обороти и настроение. Кристиан Петров, Камен Петков(“Кембо“) и вратарят Петър Маринов направиха отличен дебют за 2018-та. Ударихме на няколко пъти и гредите, пропуснахме изразителен резултат. Качествен двубой, има желание и настроение на терена и съблекалнята“, коментираха от клубната управа.

Преди следващата проверка с „Миньор“ Радневo на 27 януари в Казанлък, отбора напуска Иван Тилев, който няма да играе пролетта за казанлъчани. „Старшията“ Дидо Христов ще бъде заместван от Милен Христов и Атанас Апостолов в тренировъчния едноседмичен цикъл, заради участие в лекциите на БФС в Хасково за треньорски профил и школа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram