Казанлъшки атлет надви вицешампион на Европа и младежките олимпийски игри в републиканското за младша възраст

Казанлъшкият лекоатлет Алекс Топалов от клуб „Цветанка Христова“ се окичи с първа титла за годината, като победи шампионът на България Валентин Андреев („Черно море 2005“ – Балчик) в първия за годината старт на юноши младша възраст.

В националния шампионат в зала на 19 януари в София възпитаникът на Светла Миткова записа в първия опит 15.38 метра, което му донесе титлата в зала. За наша радост, казанлъшкото момче пребори в дисциплината сочения за фаворит – вицешампионът на Европа и младежките олимпийски игри на чук от 2018-а Вальо Андреев. Той тласна успешно в първия опит с 15.18, а после имаше поредица от неуспешни опити. В последното появяване в сектора Валентин направи опит над 16 метра, но с фаул, който оспорва. Третото място бе за 14-годишният Тодор Петров от СКЛА „Добрич“ с 14.59 метра.

И Алекс и Калоян Жеков, който завърши четвърти (с 14,25), направиха лични резултати в най-силното от поредицата състезания при лекоатлетите в началото на годината. Двамата ни спортисти и Христиан Кръстев ще атакуват на 26 януари титлите в националия шампионат при старшата възраст.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram