Спортистът и треньорът на Казанлък за 2016 г. участват в тържествената Нощ на шампионите

Ружди Ружди и Радостин Тодоров са сред поканените тази вечер на ежегодната церемония по връчване на наградите на Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор в Нощта на шампионите.

Премии на обща стойност 200 000 лева ще бъдат връчени на тържеството, което е от 19,00 ч. и ще бъде предавано пряко по БНТ1. Водещи ще са Део и Християна Тодорова от ансамбъла по художествена гимнастика, спечелил бронзови медали на олимпиадата в Рио де Жанейро.

Наградите са в 6 категории: „Млад спортист на България до 14 години“, „Млад спортист на България до 23 г.“, „Спортист с увреждания на България“, „Отбор на България“, „Треньор на България“ и „Спортист на България“.

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи и почетния знак на министерството – „Венец на победителя“ на знакови личности от българския спорт, които са имали годишнини през 2016 г. Най-високото отличие в сферата на спорта беше учредено от ММС през 2015 г., а с него се удостояват заслужили спортисти, треньори, ръководители, инвеститори и журналисти с особен принос за развитието на българския спорт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram