Ружди Ружди е Спортистът на Казанлък за 2016 година

Параолимпийският шампион Ружди Ружди спечели надпреварата Спортист на Казанлък на 2016 година в достойна конкуренция на още девет състезатели, част от почетната десятка, която ще бъде наградена тази вечер на тържеството в Младежкия дом. Титлата е поредно признание за постиженията на състезателя от клуб „Даниела Тодорова“, който освен златен медалист от Параолимпийските игри в Рио бе отличен и за Спортист на България с увреждания за годината и получи Спортен Икар за заслуги. Неговата съотборничка Даниела Тодорова също присъства в класацията Спортист на Казанлък за 2016 г. под № 4. От името на двамата параатлети наградите на Община Казанлък ще приеме треньорът им Радостин Тодоров, който ще получи и трето отличие за своя клуб, след като бе определен за Треньор на Казанлък в 2016 г.

Втори в подреждането на спортистите с постижния на Казанлък е ММА боецът Тенчо Караенев, който преди година грабна приза Спортист на Казанлък, а съотборникът му от „Аргус ММА“ Диан Минчев е със 7-мо място в подреждането. Трети е лекоатлетът от СК „Цветанка Христова“ Валентин Цветков, а пети колоездачът от „Лястовица“ Мартин Папанов. Шесто място за футболиста Емил Рачев, като неговият тим ФК „Розова долина“ е Отбор на Казанлък за 2016 –та г. Пилотът на „Ефко Рейсинг“ Константин Щерев заема почетното осмо място в класацията, следван от състезателя на „Киара-Н“ Христиан Въгляров и волейболистката Василена Папанова.

Тази година Община Казанлък награди за особени заслуги президента на ВК „Казанлък“ Васил Аргиров, който получава приз за инвеститор в спорта. Връчва се и награда за бореца Божидар Бояджиев, който преустановява състезателната си дейност. Отборът по волейбол на казанлъшката Хуманитарна гимназия с треньор Тошко Узунов бе отличен за златните медали от участието в Световните ученически игри.

13-членна общинска комисия, председателствана от омбудсмана Гинка Щерева, оценява постиженията на спортистите. В нея участваха представител на Община Казанлък, общински съветници, журналисти от регионалните медии и учители по физическо възпитание и спорт. Комисията разгледа подадените номинации от казанлъшките спортни клубове. В категорията „Спортист на годината“ бяха номинирани 28 спортиста от 14 клуба, а за „Треньор на годината“- 6 треньора от 7 клуба. В категорията „Отбор на годината“ номинирани са 6 отбора. При атестацията на номинираните по решение на Комисията се прилагаха коефициенти за престижност на състезанието, за конкурентност, за възрастова група и за заето място.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram