Успех на казанлъшките бриджьори в 9-та „Национална бридж ваканция“

От 2 до 12 януари Павел баня беше домакин на традиционното за бриджьорите и първо за 2014г. състезание от календара – 9-та „Национална бридж ваканция“.
Турнирът продължи 10 дни, като в надпреварата се включиха известни български бриджори, както и гости от Русия, Румъния и Норвегия.
В рамките на бридж форума, в който участваха и казанлъчани, бяха изиграни 11 турнира.
Най-голям успех постигна отбор „Куатро“, в който се състезава и представител на Града на розите. Това е учителят Атанас Мяхов, част от състава на клуба по спортен бридж „Казанлък“. Той спечели най-силното от състезанията – Главният отборен турнир в конкуренция на общо 20 тима. Отбор „Тони“, съставен от представители на клуба по спортен бридж „Казанлък“ оглави мини отборния турнир. Успешно представяне при смесените двойки направиха Тенчо Йовков и Тонка Димитрова, които станаха трети. Атанас Мяхов записа още две постижения. В едносесийния двойков турнир по Датска система заедно със старозагореца Ганчо Ганев се класираха на второ място, а с Костадин Василев спечели една от сесиите на Големия двойков турнир.
След месец бриджьорите ще запишат поредно участие в друг традиционен турнир – през февруари в Карлово, в памет на Васил Левски.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram