Държавно първенство по стрелба с лък в Казанлък след по-малко от месец

Йордан Георгиев най-добрият сред съотборниците от клуба „Раптор арчери“ намери място в класацията на Община Казанлък Спортист на годината. Той е 8-ми в подреждането, след като едно от най-големите му постижения за миналата година бе шампионската му титла в дисциплината „компаунд“ от държавното първенство по стрелба с лък, на което Казанлък бе домакин за първа година. Градът ни ще има честта да приеме още едно държавно първенство на закрито, този февруари, съобщи за новините Йордан Георгиев, състезател и треньор в клуб „Раптор Арчери“ веднага след завръщането си от Русе, където участва в първия старт за годината при стрелците – турнира „Дунавски стрели“.
Най-добро участие в състезанието, организирано от СК „Джамбо 2006″ направи Георги Сапунджиев, който е трети в своята дисциплина „компаунд“. В отборното класиране казанлъчани имат второ място.
Следва още едно състезание в Стара Загора в първите дни на февруари до най-важното за стрелците от „Раптор Арчери“. Това е държавното първенство в зала на закрито, което ще се проведе отново в Града на розите, при това в празничен ден. На 14 февруари тук ще премерят сили най-опитните състезатели и ще бъдат определени шампионите в отделните дисциплини. Освен за трупането на поредни медали, казанлъчани тази година ще наблегнат и на работата с децата, ще бъдат набирани и нови попълнения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram