Даниела Тодорова и съотборниците й ще участват в Европейското първенство в Уелс през август

Създаденият през 2012г. и развиващ се спортен клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“ тази година получи приза за най-млад проспериращ клуб за 2013-та на Община Казанлък. Това отличие получи треньорът Радостин Тодоров, по време на награждаването на десетте най-добри спортисти за годината. Неговата сестра и състезател Даниела Тодорова стана двукратна шампионка от Световното първенство за хора с увреждания, което се проведе в Стадсканал, Холандия. Има четири първи места от серията турнири през пролетта в ОАЕ. За клуб „Даниела Тодорова“се състезават още двама параатлети, които от години работят с треньора Радостин Тодоров –Ружди Ружди и Мустафа Юсеинов.
Първият лагер-сбор на спортистите ще бъде през март в Павел баня, като тази година възпитаниците на Радостин Тодоров ще пропуснат арабските турнири напролет, за да успеят да се подготвят достатъчно добре за европейското първенство в Уелс през август.
Пожелаваме успешно възстановяване на Даниела Тодорова, която претърпя тежка операция на рамото, за я видим скоро отново на състезанията и се надяваме на още медали, които да спечели за България и Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram