Наставникът на националния тим на девойките похвали Казанлък за благоприятните условия

Мисля, че сме категоричен фаворит, а следващата ни цел след евентуалното класиране на Европейското е класиране в шестицата на първенството. Това каза на брифинг в пресклуб „България“ селекционерът на националния отбор по волейбол на девойките до 18 години Страхил Балов. Тимът започна в Казанлък своя подготвителен лагер в навечерието на коледно-новогодишните празници, а по време на почивните дни девойките останаха в града на розите, за да тренират при благоприятни условия за предстоящата европейска квалификация от 12 до 15 януари в столичната зала „Христо Ботев“.

В група „H“ нашите състезателки са заедно със съставите на Австрия, Швейцария и Белгия. Ще се класират само първите в групите и най-добрите три втори отбора.
„Проведохме триседмична подготовка в Казанлък, играхме контроли с Румъния и записахме три победи срещу тях. Момичетата са много талантливи и затова целта ни е такава“, каза пред столичните журналисти Балов. Три от състезателките, на които наставникът на женския тим на „Казанлък“ ще разчита, са част от местната школа- разпределителката Пламенa Кораменова, Мария Кривошийска (център) и либерото Елизабет Георгиева.

 

Снимка и източник: Топспорт

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram