Участие на Световното първенство в Лондон ще бъде единствената цел пред казанлъшките параатлети

Да спечели още една титла към колекцията си от предстоящото през юли 2017 година в Лондон Световно първенство си пожелава параатлетът Ружди Ружди, възпитаник на казанлъшкия треньор Радостин Тодоров. В интервю за Рresstv.bg Ружди коментира, че е сбъднал една своя мечта с постижението си на параолимпиадата в Рио, когато стана олимпийски шампион при спортистите с увреждания. Треньорът му Радостин Тодоров призна, че годината е била изключително трудна за неговите атлети, които освен в параолимпийските игри в Бразилия участваха и на Европейско първенство в Италия. Ружди даде най-доброто от себе си и заслужено стигна до единствения златен медал за България в Рио, постигайки и личен рекорд. Макар и с най-добро петото си място на копие Даниела Тодорова е с личен резултат от най-голямото в параатлетика състезание и аз се гордея изключително много и с нейните успехи, заключава Тодоров.

Участие на Световното първенство в Лондон ще бъде единствената цел пред казанлъшките параатлети от клуб „Даниела Тодорова“ през тази година. Те ще пропуснат традиционните турнири в емирствата през пролетта, за да се подготвят по-добре за този важен за тях форум. В момента състоянието на Даниела Тодорова се подобрява. След като претърпя тежка травма – счупване и на двата крака по време на параолимпиадата, Даниела премина през доста изпитания на волята и физиката, съпроводени с възстановителни процедури. Единият крак на спортистката вече е напълно заздравял, но лечението на другия ще продължи във времето, съобщи нейният брат и треньор Радостин Тодоров.

На казанлъчани и подкрепящите ни в спорта наши приятели и доброжелатели от цялата страна пожелавам здраве, да се борят за мечтите си и бъдат щастливи, пожелава най-успешният сред треньорите на параатлетите. На моите възпитаници пожелавам преди всичко да са здрави, да нямат контузии, за да ни радват с успехите си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram