Казанлъшкият клуб „Селт“ сред първите шест по успехи за 2016 година

Казанлъшкият клуб е шести за България в спортното катерене, показва справката на Българската федерация по катерене и алпинизъм за 2016 година. В оценяването на близо 30-те клуба, участвали в състезанията, са отчетени успехите за подрастващи, мъже и жени в нашите и международните стартове. „Селт“ с треньор Никола Недялков има завоювани над 20 медала от държавните първенства за 2016 година, 7 Купи България, купа за второ отборно място в надпреварата при подрастващите и купа от международно състезание в Сърбия.

Клуб по екстремни спортове „Селт“ номинира за класацията Спортист на годината на Казанлък трима от своите състезатели. С най-много успехи през изминалата година е Радина Димитрова, която бе част от десятката на спортистите и през 2015 г., с две първи места от Европейски купи в Италия и Австрия, държавна титла при деца 8-9 годишни и носител на две национални купи.

Вторият номиниран е Йоанна Недялкова, която се състезава при девойки младша възраст и е балкански шампион от Румъния. 12-годишната Йоанна има три първи места от Балкански купи в Сърбия.

Шампионът при юношите старша възраст Стоян Петров е бронзов медалист от Европейска купа в Австрия и с множество медали от националните състезания.

Треньорът Никола Недялков също заслужи номинация за треньор на годината. В тази категория той ще се конкурира с треньора на параатлетите Радостин Тодоров, Петя Пендарева /СКА „Пендарева“/ и Николай Богданов / Клуб „Кентавър“/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram