Ваканцията на Тръмп: голф, “Туитър” и телефонни обаждания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прекарва зимната си ваканция в курортния си комплекс Мар-а-Лаго във Флорида, но той не си взема почивка от две негови любими неща – голфът и „Туитър“.

Това отбелязва АФП в репортаж.

Тръмп пристигна във Флорида преди седмица. Оттогава американският президент следва една и съща рутина.

Малко преди 09,00 часа президентският конвой напуска резиденцията и се насочва към Международния голф клуб „Тръмп“ в Уест Палм Бийч. Разстоянието се взема за около 10 минути. Обикновено конвоят спира на светофарите.

Понякога поддръжници на американския лидер се събират и носят лозунги като „Тръмп 2020“, имайки се предвид президентските избори след 3 г. Също се организират и протести. Един ден една жена носеше пред голф клуба на Тръмп розова тениска с надпис „Съпротива“.

Според Белия дом държавният глава играе голф със сина си Ерик и сенатор от Републиканската партия. Той също така поддържа контакти с няколко професионални голф играчи, включително Джим Хърман, Даниел Бъргжър, Джъстин Томас и други.

Белият дом полага огромни усилия да не допусне медиите да засекат Тръмп на голф игрището, но въпреки това СиЕнЕн веднъж успя да хване президента да кара голф количка.

В петък американският лидер покани около 60 служители на Бреговата охрана на САЩ да играят голф в клуба.

В четвъртък лидерът на САЩ даде 30-минутно интервю за „Ню Йорк таймс“ в Мар-а-Лаго, на което не присъстваха съветници на Тръмп.

Според изданието американският държавник е заявил 16 пъти по време на интервюто, че не е имало сътрудничество между предизборния му екип и Русия.

Вестникът пише още, че Тръмп е показал плакет, на който са изброени победите му на голф турнири.

По информация на NBC държавният глава е прекарал 113 от 342 дни като президент в едно от именията си.

Единствено на Коледа Тръмп не е играл голф по време на ваканцията си във Флорида.

Освен ежедневния голф, Тръмп два пъти е напуснал комплекса заради коледна литургия и за да посети местна пожарна.

Сутрин преди голфа и вечер обикновено американският президент качва съобщения в „Туитър“. Близо 40 съобщения Тръмп е публикувал в социалната мрежа през последната седмица, които са свързани с различни теми – Северна Корея, ФБР, икономиката, „Ислямска държава“, „Амазон“ и други.

На Коледа Тръмп и съпругата му Мелания получиха обаждания от деца от цялата страна. Президентът на САЩ също проведе конферентен разговор с изпратени в чужбина американски войници.

Държавният глава планира да се върне във Вашингтон следващата седмица. Новогодишното парти ще е в Мар-а-Лаго.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram