Жена-камикадзе уби 18 във Волгоград

Най-малко 18 са жертвите от самоубийствения атентат на гарата във Волгоград. Броят на ранените се изчислява на 40.

Днес около обяд в района на железопътната гара във Волгоград жена-камикадзе се самовзриви във входа на първия етаж на сградата. „В 12.45 постъпи съобщение, че на първия етаж на железопътната гара на станция „Волгоград-1″ е имало взрив, довел до задимяване“ – написа в twitter Александър Кубликов, член на Координационния съвет на Союза на доброволците на Русия. Според него взривът е станал при пропускателния пункт с рамки с детектори за метал на входа на гарата, където работят оперативните работници и сътрудниците на службите, които проверяват багажа на влизащите в гарата пътници.

Според Регионалното министерство на здравеопазването жертвите на атентата са 15. 27 души са хоспитализирани, сред които и едно дете. Южното следствено управление на Следствения комитет (СК) на Руската федерация е образувало дело за терористичен акт, съобщи говорителят на СК Владимир Маркин.

Намиращите се на мястото на трагедията пътници и охранители са били разкъсани от взривната вълна, шестима други, които се оказали в периметъра на взрива, са ранени. Мястото на инцидента е отцепено, там в момента се намират екипи от оперативни работници и следствените служби.

Траур във връзка с взрива в столицата на Волгоградска област ще бъде обявен в първите три дни на новата година – от 1 до 3 януари, съобщи губернаторът на региона Сергей Боженов. / ИТАР-ТАСС, Интерфакс и АФП.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram