Стилът на най-коментираните първи дами за 2017-а: Десислава Радева, Мелания Тръмп и Бриджит Макрон

През изтичащата година нови лица се появиха на политическата сцена, заемайки важни държавни постове. Пример за това за новоизбраните президенти на САЩ, Франция и, разбира се, България.

 

През 2017-а Доналд Тръмп, Румен Радев и Еманюел Макрон станаха част от демократичната история на всяка от страните си. А във важни обществени събития се превърнаха церемониите по приемане на властта. Редом до тях застанаха и съпругите им, което ги превърна в едни от най-коментираните личности.

 

През януари т.г. 45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп встъпи в длъжност. Още по време на кампанията половинката му Мелания попадна в центъра на вниманието. Тя предизвика както негативни, така и положителни коментари, свързани с миналото й на модел, голите й фотоси, произхода и образованието й.

 

Но на церемонията по инагурацията на президента, Мелания Тръмп завинаги спечели сърцата на американците, давайки заявка за безупречен стил. Първата дама на САЩ обра овациите с небесносин тоалет на Ралф Лорън, вдигната коса, дълги ръкавици от велур и обувки с тънък висок ток. И от този момент тататък тя се превърна в еталон за дамите по цял свят.

 

Елегантна, красива, висока 180 см бивша манекенка, Мелания със сигурност е уникална за страната си първа дама. А избора на манто за 51 000 долара в Сицилия, обувките на 12-сантиметров ток и змийски принт, с който замина за наводнен Тексас и сивият костюм с врътовръзка, с който посрещна премиера на Канада са модните решения, поставили я в списъка на най-коментираните публични личности.

 

Също през януари у нас встъпи в длъжност петият демократично избран президент – Румен Радев. А визията на съпругата му Десислава бързо се превърна в тема номер 1 у нас. Несъмнено стилът й се промени изключително много през последната година – от първата пресконференция на съпруга й до днес.

 

В нощта след избирането на Радев първата ни дама се появи в костюм с пола, доста къса за случая и положението й, предизвиквайки вълна от негативни мнения. Но само няколко месеца по-късно визията на г-жа Радева се прмени напълно – съпругата на президента подкаси косата си, смени огненочервения нюанс с доста по-меко русо-кестяво и значително увеличи дължината на полата си, следвайки протоколните норми.

 

А на срещата на НАТО в Брюксел през май, Радева застана гордо до най-стилните първи дами в света. Визията й беше дело на родни стилисти и дизайнери, на които тя не пропусна да благодари.

 

През юни първата ни дама пък блесна в бял гащеризон на роджения ден на Симеон Сакскобургготски, а няколко седмици по-късно последва примера на модната икона Нанси Рейгън, залагайки на червен тоалет в Полша.

 

Несъмнено Десислава Радева извървява най-голяма еволюция във визията и стила си за последната година, което не остава незабелязано от модните стилисти. Това личи и в стилната фотосесия за сп. „Ева”, където Радева следва стила на френската си колежка Бриджит Макрон.

 

През май т.г. начело на Франция застана най-младият президент –Еманюел Макрон. Той и половинката му Бриджит попаднаха в полезрението на медиите от цял свят със значителната възрастова разлика помежду си. 64-годишната първа дама на Франция, обаче има свои безупречен моден стил. Основен акцент в него са роклите с дължина над коляното, превърнали се в нейна запазена мярка.

 

Младежката визия на г-жа Макрон и любимите й дрехи на „Луи Вюитон” я превърнаха в първа дама, която разбива всички шаблони.

 

Изборът на тоалети превърна Мелания Тръмп, Десислава Радева и Бриджит Макрон в трите най-обсъждани първа дами за 2017-та година. Всяка от тях промени визията си, за да изпълни дълга си на съпруга на президента и символ на държавата.

 

Предстои да видим дали протоколните норми ще са в основата на избора им през настъпващата 2018-та и доколко модните тенденции ще окажат влияние върху визията на им във втората година от мандата на съпрузите им.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram