Джордж Майкъл почина

Британският поп певец Джордж Майкъл почина в дома си на 53-годишна възраст, предадоха световните агенции. Полицията съобщи, че няма „подозрителни обстоятелства“.Възможно е легендарният британски музикант Джордж Майкъл да е починал от сърдечна недостатъчност, пише Billboard („Билборд“).

Съболезнованията си в социалните мрежи споделиха и Елтън Джон, Марк Ронсън, Лиъм Галахар, Райън Адамс, Мадона, кметът на Лондон Садик Хан и лидерът на британската опозиция Джереми Корбин.Както разказва на изданието мениджъра на певеца Майкъл Лимпан, в неделното коледно утро му позвънили със съобщението, че Майкъл е бил открит „лежащ спокойно в леглото си“. Изключена е версията за насилствена смърт на музиканта.През 2011 година музикантът се разболя от тежка форма на пневмония, заради което той отмени поредица свои изяви. По време на лечението на Майкъл бе използвана апаратура за изкуствено дишане.

 

Джордж Майкъл е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон, Англия. Баща му Кириакос Панайоту е ресторантьор, който се премества в Англия през 1950 г. и сменя името си на Джак Панос. Майката на Джордж – Лесли Анголд Харисън е английска танцьорка. Тя умира от рак през 1997 г.

Започва да се занимава с музика като DJ в различни клубове в „Bushey“, „Stanmore“ и „Watford“. През 1980 г. основава групата „The Executivе“ с Андрю Риджли, но тя бързо се разпада. След това двамата основават групата „Wham“, с което идва успехът им. Някои от най-големите им хитове са: „Club Tropicana“, „Wake Me Up Before You Go Go“, „Careless Whisper“, „Last Christmas“, „Everything She Wants“, „I’m Your Man“.

Един от най-големите му соло хитове е песента „Faith“, която държи първото място в няколко класации в продължение на седмици. „Careless Whisper“, която написва на 17 г., се превръща в една от най-слушаните песни на десетилетието. Други негови хитове са „Father Figure“, „One More Try“, „Freedom 90“, „Fastlove“, „Jesus To A Child“, „Don’t Let the Sun Go Down on Me“ (дует с Елтън Джон), „Freeek!“ и „Shoot The Dog“.

Творчеството му обединява разнообразни поп стилове – от баладите до фънки денс саунда.

Известният изпълнител е продал над 100 милиона албуми през близо 40-годишната си кариера

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram