Рождество Христово по света

Рождество Христово по света: в Сеул, Южна Корея празникът е посрещнат в катедралата „Миенгдонг“.

Във Витлеем, на Западния бряг е отслужено богослужение в църквата „Света Катерина“, в църквата „Рождество Христово“.

Американският президент Доналд Тръмп и Мелания Тръмп присъстват на Бъдни вечер в Националната катедрала във Вашингтон. Папа Франциск отслужи в полунощ меса в базиликата „Свети Петър“ във Ватикана.

Християни в Сирия посрещнаха празника в църквата „Ал Сайд“ в населения с най-много християни квартал Ал-Каса в Дамаск.

Иракските християни посрещнаха празника в църквата „Ал-Тахира ал-Кубра“ в асирийския град Каракуш, на 13 км източно от Мосул, северен Ирак, при засилени мерки за сигурност.

„Моята малка велика страна“ е ритъма на типичния уругвайски танцкандомбе, който събра стотици уругвайци и чужденци за тържествата по случай Рождество Христово на пристанищния пазар в Монтевидео.

Индонезийската полиция охранява църквите в Индонезия, мобилизирани са над 90 000 полицаи и войници, за да осигурят сигурност в цялата. Около 10% от индонезийците се идентифицират като християни, което го прави втората по големина религия в страната. Индонезия е с най-голямото мюсюлманско население на земята, около 225 милиона мюсюлмани.

Хиляди жители на Филипините са пропътували километри до къщата на филипинския президент в града Давао с надеждата да получат подарък от президента Родриго Дутерте, който в своето послание за Рождество Христово, призова нацията да обмисли уроците от разказа за раждането на Спасителя и призивите за състрадание, доброта и помирение, които се повтарят по целия свят.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram